FIBT конференция в Монако : Преизбраха Иво Фериани за президент на Международната Федерация по Бобслей и Скелетон.

Днес представителите на 84-та конференция на Международната Федерация по Бобслей и Скелетон ( FIBT ) в Монако са преизбрали президента Иво Фериани за още четири годишен мандат с огромно мнозинство.Ivo_02_837db1787b
Фериани е начело на Международната бобслей и Скелетон федерация от 2010 г. насам . По време на президентството му , федерацията е спечелила подкрепата на няколко престижни компании,в това число и Viessmann ,която е главния и основен спонсор в състезанията от Световните купи на съвместния бобслея и скелетон. През сезона 2012/2013 за Световната купа  , FIBT въведе така наречения Моно Боб заедно с медииния си партньор Infront.Тази нова дисциплина ( Моно Боб) се очаква през 2016 г. да допринесе един голям камък в олимпийската история на бобслея. Моно Боба за първи път ще се проведе на Зимните младежки олимпийски игри в Лилехамер , Норвегия. Дисциплината Моно Боб , в която пилотът ще е едновременно и забутващ е разработена през последните няколко години под егидата на FIBT .

Според Иво Фериани , FIBT е работила в тясно сътрудничество с Международния олимпийски комитет МОК. Съвсем наскоро , президентът на МОК Томас Бах възложи на Иво Фериани и бившия скелетонист от Великобритания Adam Pengilly и на неговите работни групи да интегрират тази дисциплина в олимпийската програма до 2020г. Фериани е също така член на Sustainability and Legacy working group,  която е председателствана от принц Албер II на Монако , който е пилотирал бобслей в пет олимпийски игри . Генераленият секретар Heike Größwang от Германия , която също беше преизбрана в длъжност по време на конгреса , е назначена в Комисията за координация на МОК за вторите младежки олимпийски игри през 2016 в Лилехамер / Норвегия.
Иво Фериани се е състезавал като бобслеист за Италия на Зимните олимпийски игри в Калгари през 1988 г. , също така е бил треньор на Франския национал Bruno Mingeon , когато през 1999 година печели злато в световния шампионат при четириместния бобслей. . През 2006 г. на  зимните олимпийски игри в Торино е бил състезателен директор на състезанията по бобслей , скелетон и шейни.

 

Видяна 1781 пъти

Comments are closed.